Populær nonfiktion maj 2023

Hitlisten for faglitteratur i maj 2023

Maj 2023 byder på en bred vifte af populære faglitterære værker på biblioteket, som spænder over emner fra akademisk vejledning til personlige fortællinger og historiske studier. Værker som "Interview: det kvalitative forskningsinterview som håndværk" og "Kvalitative metoder" fortsætter med at være uvurderlige ressourcer for forskere og studerende, der ønsker at styrke deres metodiske færdigheder.

Personlig udvikling og sundhed er fremtrædende temaer med bøger som "Gopler ældes baglæns," som udforsker videnskabens svar på et længere liv, og "Ærø manifestet," der diskuterer alternativer til det traditionelle familieliv. "Selvbestemmelsesteorien" tilbyder indsigt i motivation og psykologiske behov, mens "Autisme og den forudsigende hjerne" giver en dybere forståelse af autisme.

Historiske og biografiske værker som "1915 - da kvinder og tyende blev borgere" og "Danmark besat og befriet" kaster lys over vigtige perioder i Danmarks historie, mens "At handle med ondskaben" og "Modstand. 1944-1945" giver detaljerede beretninger om besættelsestiden. "Xi Jinping - verdens mest magtfulde mand" tilbyder en dybdegående biografi om Kinas leder.

Personlige erindringer og selvbiografier er også populære med titler som "Reserven" af prins Harry og "Jeg er her jo: kald mig aldrig Tønder-pigen igen," som giver læserne et intimt indblik i forfatternes liv og erfaringer. Kreative og eventyrlystne sjæle kan finde inspiration i "Strik" og "At vende sig mod havet," som begge opfordrer til at udforske nye færdigheder og eventyr.