Populær nonfiktion september 2023

Hitlisten for faglitteratur i september 2023

I september 2023 har bibliotekets mest populære faglitteratur givet læserne en rigdom af viden og inspiration. "Den gode opgave" af Lotte Rienecker og Peter Stray Jørgensen er en uundværlig håndbog for studerende, der søger at mestre opgave-, projekt- og specialeskrivning. For forældre, der ønsker at effektivisere deres børns pottetræning, tilbyder "Pottetræning på 3 dage" af Sofia og Michael Bergenstjerna en praktisk og afprøvet metode.

Selvhjælpsgenren er stærkt repræsenteret med Pia Callesens "Lev mere tænk mindre", der præsenterer metakognitiv terapi som en vej ud af grublerier og nedtrykthed, samt Mark Mansons populære "Kunsten at være f*cking ligeglad", der inspirerer til en mere ubekymret livsanskuelse. Svend Brinkmanns "Vi er det liv, vi lever" udforsker eksistentielle temaer og personlig udvikling.

Lærke Bagger har fanget strikkeentusiasternes opmærksomhed med "Strik" og "Strik 2", mens Kimmie Munkholms "Strikkebogen" tilbyder yderligere inspiration til kreative projekter. Lise Munk Thygesens "Tove Ditlevsen var min mormor" giver et dybtgående indblik i en familiehistorie præget af skam, skæbne og tilgivelse.

Rejsebøgerne "Turen går til Berlin", "Turen går til Rom", og "Turen går til Andalusien, Murcia & Valencia" har hjulpet eventyrlystne læsere med at planlægge deres næste rejse. Samtidig har kogebøger som "Airfryer: grundbogen" og "Den store airfryer-kogebog" af Britt Andersen og Trude Eide Straume givet kulinarisk inspiration til hverdagens madlavning.

Bøger om psykiatri, som "ADHD hos piger og kvinder" af Lotta Borg Skoglund og "Børne- og ungdomspsykiatri", har givet indsigt i mental sundhed og udvikling.

Historiske og biografiske værker som Jonathan Eigs "King: et liv", Elisabeth Åsbrinks "Mit store smukke had" om Victoria Benedictsson, og Frederik Stjernfelts "Alkymist i lænker" om mystikeren Johann Konrad Dippel, har tiltrukket dem, der søger at forstå fortidens store personligheder.