Populær nonfiktion juli 2024

Hitlisten for faglitteratur i juli 2024

Juli måned bød på en fortryllende blanding af inspirerende og tankevækkende faglitteratur, der spændte fra dybdegående videnskabelige indsigter til kreative udfoldelser. 

Nicklas Brendborg fangede opmærksomheden med to fascinerende bøger, hvor han i "Vanedyr" afslører, hvordan videnskaben manipulerer vores instinkter, mens "Gopler ældes baglæns" tager os med på en rejse mod hemmelighederne bag et længere liv. For de forældre, der søger en hurtig og effektiv metode til pottetræning, præsenterede Sofia og Michael Bergenstjerna en trin-for-trin guide, der hurtigt blev populær blandt travle familier.

Mathilde Walter Clarks "Det blinde øje" og Niels Overgaards filosofiske værker "Det hele handler ikke om dig" og "Mere er aldrig nok" gav læserne noget at tænke over, når det gælder livets store spørgsmål og de eksistentielle valg, vi træffer. Derudover bidrog Lærke Kløvedals erindringsfortælling "Sømærke" og Ulla Terkelsens personlige beretning "I min tid" med dybt personlige refleksioner, der ramte en nerve hos mange.

Den kreative sjæl kunne finde masser af inspiration i bøger som Rose Svanes "Rose Svanes hæklekunst", Annika Konttaniemis "Arktisk strik", og Brenda K. B. Andersons "Moderne flerfarvehækling", hvor nye mønstre og teknikker blev præsenteret. Der var også noget for de madglade i juli med Camilla Skovs "Den dovne vegetar", der opfordrer til afslapning i køkkenet, og Jens Peter Moestrup Hansens "Et hav af velsmag", som lokker med fisk og skaldyr i centrum.

For de mere rejselystne blev "Turen går til Norge" et uundgåeligt værk, der sammen med Britt Nørbaks "111 søde steder som du skal se" lokkede eventyrlystne sjæle til nye oplevelser. Og til dem, der søger balance i hverdagen, tilbød Anne Louise Hassing og Marie-Louise Truelsen i "Balance midt i livet" en opdagelsesrejse ind i overgangsalderen, mens Mads Hyldig og Martin Riis Kastrup gav gode råd til at slippe tankemylderet i "Hjernero".

Juli måned har vist sig at være en skattekiste af læring, refleksion og kreativitet. Uanset om du søger at forstå de dybere lag af menneskelig adfærd, ønsker at udforske nye kreative udfordringer, eller blot vil finde ro i en hektisk hverdag, er der noget for enhver smag i månedens udvalg af faglitteratur.