Populær nonfiktion august 2024

Hitlisten for faglitteratur i juli 2024

August 2024 har været en bemærkelsesværdig måned for faglitteraturen på bibliotekets hjemmeside, hvor læserne har kastet sig over en bred vifte af emner – fra videnskabelige opdagelser til personlige erindringer og livsstilsvejledninger. Hvis du er nysgerrig på, hvad der har fanget interessen hos andre, så lad dig inspirere af nogle af de mest populære titler.

Nicklas Brendborgs bøger har virkelig ramt plet hos mange læsere denne måned. Vanedyr dykker ned i, hvordan videnskaben manipulerer vores instinkter, mens Gopler ældes baglæns udforsker vejen til et længere liv. Begge bøger kombinerer dybdegående forskning med en fascinerende formidling, der gør det svært ikke at blive fanget af emnerne.

For dem, der søger en dybere forståelse af livet og vores egen rolle i det, er Niels Overgaards værker uundgåelige. Både Det hele handler ikke om dig og Mere er aldrig nok trækker på antikke filosoffer og nutidige indsigter for at give læserne redskaber til at leve et mere meningsfuldt liv. Sammen med Mads Hyldigs og Martin Riis Kastrups Hjernero får du værktøjerne til at finde ro i en travl hverdag og håndtere det moderne livs udfordringer.

Lærke Kløvedals Sømærke og Ulla Terkelsens I min tid giver begge et personligt indblik i livets store og små øjeblikke. Deres erindringer er en gave til dem, der værdsætter den intime fortælling og ønsker at forstå, hvordan livets erfaringer former os som mennesker.

Der er også blevet tænkt på kroppen og sundheden. Camilla Skovs Den dovne vegetar tilbyder en afslappet tilgang til plantebaseret madlavning, mens Jane Kudsk med Spis dig fri for type 2-diabetes præsenterer en udfordrende, men opmuntrende tilgang til at håndtere sygdommen gennem kost. Michael Pollans Madregler er også en must-read for dem, der ønsker at forstå, hvad vi egentlig bør spise for at leve sundt.

Er du kunst- og designinteresseret, kan du dykke ned i Grethe Meyer, der hylder en af Danmarks mest indflydelsesrige arkitekter, eller tage en rejse ind i koreansk tekstilkunst med Bojagi. Samtidig tilbyder The art of clothing care praktiske råd om, hvordan du kan forlænge livet for dit tøj – perfekt for dem, der ønsker en bæredygtig garderobe.

Uanset om du søger videnskabens nyeste indsigter, personlige fortællinger eller praktiske råd til hverdagens udfordringer, byder augusts mest populære faglitteratur på noget for enhver smag. Klik dig videre og dyk ned i de bøger, der allerede har begejstret mange læsere!